Praktik Aspholm
*KranioSakral terapi *Lymfmassage *Zonterapi 
*Herba Plus Metoden *Flavon näringsgeléer 
*Kost- & Näringsrådgivning *Matintoleranstest

Massage

Klassisk massage ~ Lymfmassage/Lymfdränage
Massage med inslag av koppning och stretch.
Mjuk kot-justering vid behov.
Bindvävsmassage

Friskvård: Har du friskvårdspeng? Varför inte utnyttja det? Välkommen!
Förebygg ~ underhåll ~ behandla/rehabilitera!

* Klassisk massage. Hos Praktik Aspholm alltid i kombination med kraniosakral terapi!
Bra vid ömma, stela muskler, nack- och ryggbesvär, med mera. Förebygger skador och håller igång blodcirkulationen. Ofta kombinerat även med stretch. Personligt anpassat efter behov. Således finns allt från djupmassage med eller utan stretch för muskelbesvär till mera mjuk massage och ev. med aromatiska örtoljor efter önskemål.

 

Vid allmänna kroniska eller återkommande rygg-nackbesvär, rekommenderas massage + sacrokranial (kraniosakral) terapi alternativt massage + lymfmassage.

Man tjänar alltid på att i samband med behandlingen få kotornas och bäckenets läge kontrollerat och ev. justerat.

Kotor och bäcken ur läge ger nästan alltid problem i form av smärta och obehag, ständigt eller akut. Det medför också kompensationsstörningar som lätt sprider sig vidare. 

                Presentera dina besvär så ser vi vad som passar bäst!


* Lymfmassage eller Lymfdränage, som det också kallas: Får du lätt valkar/"bullar" vid knäna, svullnader/ödem i ben och fötter, armar och händer, mm? Sitter huden som fastväxt på dig eller kan du
nypa fina veck? Har du "bilringar" och celluliter? Är du mera trött än du tycker är normalt? Har du svårt att gå ner i vikt trots att du försökt allt?

Lymfsystemet2Lymfvätskan har till uppgift att skölja ut fett och vatten samt det "skräp" vi har inom oss, bakterier som tagits omhand och även felaktiga celler. Stopp i flödet arbetar mot vår hälsa!

Det kan bli stopp i lymfflödet och ofta är det fibroser som bildats och ärrvävnad efter skador eller operationer t.ex. som hindrar flödet. Vid stopp ansamlas "skräp" och det blir ännu mera stopp. Lika ofta är det felaktiga kläder som trycker och hindrar men även en del livsmedel samt vätskebrist som gör lymfvätskan trög.

Lymfmassage är mycket mjuk. avslappnande och behaglig att få. Ärrvävnad och andra stopp som fibroser och celluliter mjukas upp och lymfflödet kommer igång. I kombination med Kraniosakral terapi används tekniken vid t.ex. ME/kroniskt trötthetssyndrom. Kraniosakral terapi ser till att utflödet från hjärnan och ner i nacken fungerar så toxiska ämnen kan sköljas ut med lymfvätskan. I USA kallas kombinationen Perrin-tekniken och börjar komma i Sverige också. Hos Praktik Aspholm kan du få denna eller annan kombination till din lymfmassage om du önskar och har behov av det.

Vid ME (och i Perrintekniken) ingår också vissa kostråd.

Det finns även möjlighet hos Praktik Aspholm att arbeta parallellt med Herba Plus-metoden, som innebär målinriktade kosttillskott, individuellt anpassade.

Lymfmassagen tar 90 minuter och kostar 780 kr. Lämpligt är att ta de första 5 gångerna en gång per vecka och sedan glesa ut behandlingarna.

*Bindvävsmassage: Denna massage är tuffare än lymfmassagen men behöver inte göra särskilt ont. Man kan anpassa greppen lite.
Bindvävsmassagen följer oftast ett visst greppschema med behandling i mindre omfattning första gångerna, utökat så småningom till hela kroppen. Bindvävsmassagen kan likaväl användas ihop med lymfmassagen vid behov för att lossa på allt för fast bindväv. En bindväv som är för fast, hindrar cirkulationen i kroppens vävnader och kan orsaka restriktioner i muskelarbete. Slaggämnen blir stående med negativ följd.

 

Mixad behandling:

Massage i alla former kan med fördel mixas inom behandlingstiden med exempelvis en stunds KranioSakral terapi för att ryggraden och nacken skall få rätas upp och eventuellt tryck på nerver med smärtsymtom och andra symtom skall släppa.

KranioSakral terapi är också en väldigt avstressande metod och många önskar få detta under sista delen av behandlingen som "pricken över i-et".

 
Välkommen med din bokning på telefon: 0739-85 71 92

 

Utnyttja mängdrabatt på behandlingar! Se startsidan för mera info eller fliken "Arvoden & erbjudanden".

Skäm bort dig en stund. Gärna regelbundet! Och Du, varför inte ge bort en behandling som present?