Praktik Aspholm
*KranioSakral terapi *Lymfmassage *Zonterapi 
*Herba Plus Metoden *Flavon näringsgeléer 
*Kost- & Näringsrådgivning *Matintoleranstest

KranioSakral Terapi
"Den mjuka kiropraktiken"

Bokningstelefon: 0739-85 71 92

Sitter alla skelletala delar  på rätt plats?
Nerver i kläm?     
Domnande fingrar?      Halkat och slagit i?     Andra olycks-händelser?     

KS-terapi är också bra vid svåra stresstillstånd.

På Praktik Aspholm kan du få behandling med KranioSakral Terapi.

 

KranioSakral Terapi är en bra metod utan skaderisker vid problem med spända muskler, kotor ur läge, stresstillstånd, huvudvärk, migrän, rygg- & nacksmärtor, med mera!


KranioSakral Terapi
är en mycket behaglig terapi att få, mjuk och varsam och är djupt avstressande och djupavslappnande.
Behandling sker med kläderna på, om de inte är tjocka eller klumpiga.

En behandling tar 45-60 min, beroende på
vad som skall behandlas och i vilket syfte. Jag arbetar gärna med denna metod som ett komplement till exempelvis massage för den som önskar, först massage och sedan avslutande Kraniosakral terapi/justering av rygg och nacke samt bäckenet.

 

Bra vid friskvård men även vid krämpor och smärttillstånd, även kroniska sådana. Bra avslappnande metod också för den som inte vill ha eller inte klarar vanlig massage.

KranioSakral Terapi är en s.k. "low velocity" metod, vilket innebär att muskler och skelettdelar varsamt manipuleras med så lite kraft som möjligt. Inga häftiga knyckar eller tryck! Bra alternativ för den som drar sig för att gå till naprapat eller kiropraktor för att det "smäller" så obehagligt när kotor knycks på plats!

Muskelspänningar eller olyckshändelser kan dra kotor ur läge. Under behandlingen ges kroppen möjlighet att släppa spänningar och självkorrigera problemet!

 

Läs mera:

Detta behandlingskoncept utgår från ett holistiskt perspektiv.

Hela vår kropp utgör ett system som i sin tur påverkas av centrala nervsystemet (CNS).

Muskler påverkar skelett, leder, ligament, senor och tvärtom, alltså skelett som inte är korrekt påverkar muskler, osv. på ett negativt sätt. Allting i kroppen har förbindelser direkt eller indirekt med vartannat, så även med inre organ. Muskelspänningar och kotförskjutningar kan ge organstörningar. Så kan även organstörningar ge muskel-eller kotproblem!

Efter behandlingarna kan reaktioner uppkomma fysiskt, mentalt och känslomässigt. Detta är mycket positivt även om det i stunden kan upplevas jobbigt. Det är reaktivering på cellnivå som hjälper kroppen att släppa vad som lagrats upp av t.ex. smärtminnen och känslor som var involverade i skeendet runt skadans inträffande. Samtidigt startar läkning på cellnivå.

I USA och England har medicinsk forskning visat att denna metod har mycket god effekt på en persons fysiska, mentala och emotionella hälsa.

I USA används metoden när allt annat inom skolmedicin och alternativa metoder inte gett önskat resultat och det är vanligt att man kombinerar psykiatriska/psykologiska behandlingar med KranioSakral Terapi t.ex. vid ångestattacker, depressioner, autism, utbrändhet, mm.

Metoden börjar bli allt mer känd och använd här i Sverige och forskningsprojekt har genomförts under några år med koppling till Sahlgrenska Sjukhuset i Göteborg och Karolinska i Stockholm.

Välkommen att ringa för mera information och/eller tidsbokning!